De énige Nederlandse makelaar in Wallonië | +32 (0)4 383 56 59 / +32 (0)4 246 53 04|

Am Weberbach 11, 4782 SCHÖNBERG - SAINT-VITH € 499.000

Am Weberbach 11, 4782 SCHÖNBERG - SAINT-VITH

€ 499.000

Verkocht
Vul uw vertrek adres in: Straat & nummer, postcode & plaats.

In het kort:
Voormalige Camping Waldecho ligt op welhaast de mooiste plek van Oost-België. Het terrein is opnieuw in te richten. Mogelijkheid tot ca. 100 plaatsen. Degelijk hoofdgebouw, grote visvijver, beek, vrijstaand woonhuis, oud zwembad. Aandelenoverdracht van de bvba. Eigen waterzuivering. Opp perc : 45.573 m²- BEZOEK UITSLUITEND MET DE MAKELAAR EN NIET OP EIGEN GELEGENHEID. Meer info op www.blim.be
 Am Weberbach 11


Het pittoreske buurtschap Schönberg valt onder de gemeente Sankt-Vith en ligt op loopafstand van de grens met Duitsland. Schönberg ligt in het Ourdal dat deel uitmaakt van het natuurpark Hoge Venen-Eifel. Van dit laatste hoogveen gebied van Europa is ruim 4.500 hectare beschermd als natuurreservaat. Deze streek met zeldzame flora, fauna, afwisselende landschappen, prachtige views en schilderachtige dorpjes is een lust voor buitenmensen.
Spannende wandel- en fietspaden voeren door bossen, langs beken, over velden en langs hoge ravijnen. Wie de kuitenbijters liever overslaat neemt de Vennbahn, een grensoverschrijdende RAVèl van 125 km dwars door de natuur van België, Duitsland en het GHD Luxemburg.


Camping Waldecho ligt op een weergaloos mooie plek. Langs het terrein kabbelt een helder beekje, de Weberbach, die de grote visvijver voedt. Het terrein beslaat ruim 4.5 hectaren, waarvan het achterste stuk in Natura 2000.
De camping is al een aantal jaren gesloten. Dit overigens tot grote spijt van de gemeente, want, met deze camping, zoals ze vroeger was, zou ze maar wat graag opnieuw pronken.

Alle vastgoed is ondergebracht in een vennootschap. Het betreft hier de overdracht van aandelen van die sprl/bvba.

Op het terrein bevinden zich het hoofdgebouw met terras een grote vijver, een aparte woning langs de beek, een twintigtal verlaten caravans, een oud sanitair gebouw en een in onbruik geraakt buitenzwembad.

Destijds omvatte het terrein 156 ruime plaatsen.
Een nieuwe indeling zal uitkomen op ongeveer 100 plaatsen, omdat de plaatsen achter het sanitaire gebouw komen te vervallen omdat deze grond tegenwoordig in beschermd gebied ligt (Natura 2000).

Ter hoogte van het hoofdgebouw werd een nieuwe waterzuivering aangelegd die vanwege de sluiting nooit gebruikt is geweest.
Het hoofdgebouw beschikt nog over een café/restaurant gedeelte, een groot souterrain met keuken, een garage en de beheerderswoning. Het terras kijkt uit over de vijver.
Tegenwoordig dient het hele gebouw als woonhuis voor de eigenaren.  

Aan de tweesplitsing richting het hoofdgebouw ligt een houten woonhuis. Voorlangs de woning stroomt de Weberbach.

Van het totale eigendom ligt 14.766 m² in Natura 2000 en 30.807 m² in recreatiezone.

Het terrein leent zich voor meer dan een camping alleen. U kunt de recreatiegrond ook gebruiken om plaatsen te verhuren aan eigenaren van tiny-houses, of u kunt er vakantiechalets op bouwen.

Tot slot een verzoek van de eigenaren :
De eigenaren, die het hoofdgebouw bewonen zijn op leeftijd. Zij verzoeken u vriendelijk om het terrein niet op eigen gelegenheid te verkennen, doch enkel in aanwezigheid van de makelaar. Dat geeft voor hen een veiliger gevoel. Gaat u desondanks toch zelf op verkenning, bekijk het hoofdgebouw dan graag van ruime afstand. Tot aan de Y splitsing hebt u al een aardige indruk van het geheel.
Zeker in combinatie met de foto's op deze website.
Am Weberbach 11
SCHÖNBERG - SAINT-VITH, Hoge Venen / Eifel, Hoge Venen / Eifel 4782
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3624
Type vastgoed: Camping
Aantal slaapkamers
7
Aantal badkamers
2
Oppervlakte perceel m2
45.573
Perceel oppervlakte
4ha 55a 73ca
Verwarming type
CV-olie
Bouwjaar van de Woning
1973
Bestemming
Commercieel + woning
Garage aantal Auto's
3
Beglazing
Dubbele beglazing
Keuken uitvoering
Uitgeruste keuken
Wasplaats
Wasplaats
Am Weberbach 11
SCHÖNBERG - SAINT-VITH, Hoge Venen / Eifel, Hoge Venen / Eifel 4782
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3624
Type vastgoed: Camping

Vul het onderstaand formulier in om een bezichtiging aan te vragen. Wij zullen uw aanvraag bekijken en u zo snel mogelijk een antwoord terug geven. Vermeld zoveel mogelijk over u vraag.

 
Am Weberbach 11
SCHÖNBERG - SAINT-VITH, Hoge Venen / Eifel, Hoge Venen / Eifel 4782
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3624
Type vastgoed: Camping

Als u deze woning wilt delen, vul dit formulier dan in. Wil u dit naar meerdere personen sturen, vul dan de e-mail adressen in, gescheiden door een komma in het 'Vrienden E-mail' veld.

 
Am Weberbach 11
SCHÖNBERG - SAINT-VITH, Hoge Venen / Eifel, Hoge Venen / Eifel 4782
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3624
Type vastgoed: Camping

Recent bekeken

© Blim.be, realisatie door: Inconel B.V.