De énige Nederlandse makelaar in Wallonië | +32 (0)4 383 56 59 / +32 (0)4 246 53 04|

chemin de Sy 38, 6941 VERLAINE-SUR-OURTHE € 135.000

chemin de Sy 38, 6941 VERLAINE-SUR-OURTHE

€ 135.000

Verkocht
Vul uw vertrek adres in: Straat & nummer, postcode & plaats.

In het kort:
Knus zelfvoorzienend vakantiechaletje met balkonterras, fraai uitzicht op het water en de rotswanden aan de overkant. Tegen de helling van een groot bosperceel. ZG staat. Ind : inkom, woonk. met houtkachel, gaskachel en eenv. keuk, sanitair met wastafel en wc en 2 slaapkamers op de zoldervediep. Eigen stroomvoorziening middels zonnepanelen en regenwaterpomp. DG. Opp perc : 5.200 m²
 chemin de Sy 38


Verlaine is een authentiek, absoluut pittoresk dorpje, halverwege Hamoir en Durbuy.
Het dorpje, dat op een heuvel ligt, heeft een mooie bosweg die vanuit het centrum naar de vallei loopt en uitkomt op een weggetje langs de Ourthe dat uitkijkt op het dorpje Sy. Tussen Verlaine en Sy ligt een voetgangersbrug. Sy heeft een stationnetje, waardoor Verlaine ook per trein bereikbaar is.  
Na de brug ligt een prachtig stukje natuur wat nog altijd een inspiratiebron is voor landschapsschilders.  
Aan het gloren van de twintigste eeuw was deze plek een befaamde ontmoetingsplaats van schilders van de Belgische School, zoals Albert Mascaux, Emile Roulin, Jean-Baptiste Scoriel en de wereldbekende impressionist Richard Heintz die hier woonde tot aan zijn dood in 1929.

Dit knusse chalet ligt tegen een boshelling aan de flanken van de Ourthe. Het is niet groot, wel helemaal gezellig en perfect in orde. Gezeten op het balkonterras is het volop genieten van het uitzicht over de Ourthe. Hier bouwen bevers burchten en scheren ijsvogels over het wateroppervlak.  's Avonds kruipt u met een goed boek voor de warme houtkachel. Het hout hakt u op eigen terrein, want aan bomen geen gebrek.
Onderlangs uw perceel stapt u zo RAVèl op : mooie fiets- en wandeltochten maakt u dus van huis uit.
Dit is een ideaal vakantiechaletje voor een alleenstaande of een koppel dat goed ter been is, van rust en natuur houdt en voor wie tuinieren iets is wat je alleen doet als je er zin in hebt.  

Indeling
:
gelijkvloers : inkom (2.45 x 2.45) op doorgelegde houten vloer, met inbouwkasten, omvormer zonnepanelen (1500 watt) aangesloten op 4 leefbatterijen en 2,4 bar waterpomp; woonkamer (4.90 x 3.90) met houtkachel, gaskachel, eenvoudige keuken met gaskookplaat, glasdeuren naar balkonterras en vlizoluik naar slaapzolder; sanitair (2.45 x 1.35) met wastafelmeubel en wc;

zolderverdieping : overloop (3.85 x 2.45) op doorgelegde houten vloer; slaapkamer I (3.85 x 2.40); slaapkamer II (3.85 x 2.55);

buitenruimte : veel grond - steile boshelling, ideaal voor eigen hout-stook; parkeerplaats aan eigen oplopende autobrede oprit tot aan het huisje; smal balkonterras aan de woonkamer; tweede breder terras aan de voordeur; houtopslag.

BIJZONDERHEDEN
Via de brug iets verderop komt u uit in het plaatsje Sy, dat een eigen treinstation heeft. Per spoor staat u binnen een half uur op het Luikse Place Saint Lambert of het TGV station Luik-Guillemins.
Het oplopende perceel ligt in bosgebied, in Natura 2000 en aan een rustig straatje dat overgaat in een beschermd natuurgebied richting Barvaux.
De waterafvoer is aangesloten op een septische put. Alle kozijnen zijn voorzien van dubbel glas.
Het huisje is 100 % onafhankelijk. Er zijn 2 zonnepanelen aangesloten op een omvormer en 4 leefbatterijen voor de eigen stroomvoorziening (12V -> 230V). Watervoorziening is middels een regenwatertank met 2,4 bar waterpomp. Koken doet u op gas (gasfles).
De oorspronkelijke bouw dateert uit 1968-1970. Het chalet werd in 2013 volledig gerenoveerd.
chemin de Sy 38
VERLAINE-SUR-OURTHE, Hoge Venen, regio Durbuy 6941
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3941
Type vastgoed: Chalet
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Oppervlakte perceel m2
5.200
Perceel oppervlakte
0ha 52a 0ca
Bewoonbare oppervlakte
50
Verwarming type
Houtkachels
Bouwjaar van de Woning
1968
Bestemming
Tweede residentie
Beglazing
Dubbele beglazing HH
Keuken uitvoering
Eenvoudige keuken
Buiten ruimtes
Tuinschuurtje
Balkon
Balkon
chemin de Sy 38
VERLAINE-SUR-OURTHE, Hoge Venen, regio Durbuy 6941
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3941
Type vastgoed: Chalet

Vul het onderstaand formulier in om een bezichtiging aan te vragen. Wij zullen uw aanvraag bekijken en u zo snel mogelijk een antwoord terug geven. Vermeld zoveel mogelijk over u vraag.

 
chemin de Sy 38
VERLAINE-SUR-OURTHE, Hoge Venen, regio Durbuy 6941
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3941
Type vastgoed: Chalet

Als u deze woning wilt delen, vul dit formulier dan in. Wil u dit naar meerdere personen sturen, vul dan de e-mail adressen in, gescheiden door een komma in het 'Vrienden E-mail' veld.

 
chemin de Sy 38
VERLAINE-SUR-OURTHE, Hoge Venen, regio Durbuy 6941
België
Status:Verkocht
Referentie ID: 673/3941
Type vastgoed: Chalet

Recent bekeken

© Blim.be, realisatie door: Inconel B.V.